Tandblegning hos tandlægen

tandblegning hos tandlægen

Tandblegning hos tandlægen

Hvis du ønsker flotte hvide tænder, så kan vi anbefale, at du får dem bleget hos en autoriseret tandlæge. Det er en tand dyrere, men kvalitet er også derefter.

Her er 4 gode grunde til at få bleget tænder hos tandlægen:

Du er sikret et perfekt resultat

Du får professionel vejledning

Du får blegningsmiddel af højeste kvalitet

Du får en behandling, der holder bedre på sigt

Her kan du finde det bedste tandlæger til tandbleging

Vi har samlet de bedste og mest kvalitetsbevidst tandlæger i de største byer i Danmark, så du kan få lavet den pæneste behandling

Her kan du finde dygtige tandlæger

- Tandblegning i København

- Tandblegning i Århus

- Tandblegning i Aalborg

- Tandblegning i Odense

Den sikrest behandling og det bedste resultat

Få dine hvide tænder tilbage - De fleste mennesker er født med naturligt hvide tænder, der med tiden bliver mørkere og mere gulle på grund af misfarvninger fra eksempelvis rygning, rødvin, sodavand og andre mad- og drikkevarer med højt indhold af farvestoffer. Disse misfarvninger kan ikke fjernes med en almindelig pudsning af tænderne, hvor en tandblegning er den bedste løsning.

En tandblegning betyder ikke, at man lægger et hvidt lag uden på dine tænder. Det er derimod en kemisk proces, der går ind og fjerner alle misfarvninger på tænderne, der har samlet sig igennem årene. Efter en tandblegning vil tænder dermed genvinde den flotte hvide farve.

Hvis du ønsker hvidere tænder, så er tandblegning hos tandlægen den bedste mulighed. Tandlægen råder over nogle helt andre produkter end, hvad du kan få ved håndkøb. Samtidig sikrer du dig, at tandblegningen bliver udført med den nødvendige ekspertise fra en tandlæge.

Fordelen ved at blege dine tænder hos en tandlæge

Når du får lavet en tandblegning hos din tandlæge får du tandlægens professionelle vurdering af, om der er et rationale i at blege dem. Der er ikke i alle tilfælde, at en blegning kan hjælpe. Hvis en nerve i en tand er død, vil man kunne se tydelige misfarvninger, som en overfladisk tandblegning ikke kan klare. Her skal tandlægen foretage en blegning af tanden indefra, som er en behandling man ikke kan få med en hjemme tandblegning. 

Du får samtidig en vurdering af, om det vil være smart at foretag en blegning i forhold til særlige forhold i din, som eksempelvis syreskader, huller i tænderne og lignende. Hvis dit mål er perlemorshvide tænder, så kan tandlæge ligeledes hjælpe dig med supplerende behandlinger for at optimere resultater - herunder plastfyldninger i fronten af munden så farven til de blegede tænder.

Du får altid en sikker og forsvarlig tandblegning med en tilpasset skinne, der er specielt konstrueret til lige præcis din mund.  Samtidig får du også pudset dine tænder inden blegning, hvilket giver et meget pænere resulat i sidste ende.

Sådan foregår selve tandblegningen

Selve behandlingen foregår således, at patienten først kommer til en indlenden konsultation med tandlægen, hvor eventuelle spørgsmål bliver besvaret. Dernæst bliver der lavet en undersøgelse, hvor der ses på, om der kunne være nogle årsager til, at du ikke bør behandles. Dette er kun af vejledende årsager, så du ikke risikerer efterfølgende ubehag. 

Når den indledende konsultationer er overstået påbegyndes behandling, hvor du får indsat en bøjle i munden, der sikrer, at munden er åben igennem hele behandlingsforløbet. Tandkødet bliver afdække således, at det kun er tænderne der kommer i kontakt med blegnings gelen. Når de sikkerhedsmæssige ting er på plads bliver blegemidlet appliceret og acceleratoren (lampen) startes og lyser i 10-20 minutter afhængig af, hvor kraftig en behandling du ønsker. Gelen fjernes efterfølgende og noget nyt bliver lagt på. Processen gentages 3 gange - hvilket vil sige, at behandlingen varer mellem 40 - 60 minutter.

Når behandlingen er afsluttet vil tænderne være 5-16 grader lysere i forhold til Vitaskalaen. Blegningsresultatet varer i ca. 2-3 år afhængig af din livsstil.

Forholdsregler og bivirkninger

På grund af de nyeste blegningsformler, så vil effekten på tændernes emalje være minimal. Blegningen vil med andre ord ikke skade dine tænder. De fleste tandlæger anvender en lampe, der udsender koldt lys på dine tænder, der forhindrer at dine tandnerver ikke bliver opvarmet. Alle blegningsformler er vandbaseret og kommer ikke i kontakt med dit tandkød.

Det kan ske, at nogle oplever isninger i tænder under og efter behandlingen, samt lidt ømhed i tænder og tandkød. Disse bivirkninger forsvinder dog efter omkring 48 timer.

Sikkerhed

Det er ikke alle, der for lov til at få bleget deres tænder. Hvis du er gravid og ammer, da sikkerheden ikke er undersøgt på dette område. Endvidere kræver loven, at man skal være 18 år gammel for at få lavet en tandblegning i Danmark.

Når tænderne er blevet bleget vil de være ekstra porrøse. Vi anbefaler derfor, at duafholde dig fra føde og drikkervarer med farvestoffer af enhver art i minimum 24 timer efter en tandblegning for at sikre, at resultatet vedbliver i så lang tid som muligt. Vi anbefaler også at du holder inde med rygningen i 24 timer efter behandlingen.